LASSULÀS projekt - képzőművészet és társadalmi felelősségvállalás

"A szeretet nem érzés, hanem viselkedés." Susan Farrow

LASSULÁS projekt egy kiállításból és a Kuckó önkéntes prgram támogatásából áll.
A kiállítás egyben érzékenyítő tér, a családon belüli erőszakra irányítja a figyelmet. A jelenség 95%-ban nőket érint, ezért a nők elleni diszkrimináció legszélsőségesebb formájának tekinthető.
A projektben bárki részt vállalhat, mert elindult egy közösségi gyűjtés az indiegogo.com-on, látogasd meg az oldalt.

A kiállítási anyag elkészült, a kiállító tér megvan. A váci Katona Lajos Városi Könyvtár barátságos hangulatú galériája fogadta be az anyagot. A megnyitó október 6-án, 17.30-kor lesz.


Facebook esemény: klikk!

Korábbi terveim szerint a megnyitó idejéig tartott volna a kampány, de jobbnak éreztem úgy időzíteni, hogy a gyűjtés a megnyitó után is folytatódjék. Így közben lehetőséged van személyesen is megismerni az anyagot.
A kampány október 22-én zárul, a kiállítás pár nappal később, 28-án.

A kiállítás a falakon lévő képek és a térben elhelyezett érzékenyítő kártyák kontrasztjára épít. A kártyák pontos és hiteles információkat áramoltatnak a látogatók felé a családon belüli erőszak fajtáiról, arról, hogy mik a jelek, mik a tévhitek, hogyan lehet segítséget kérni és hogyan lehet jól segíteni?

A képek egy részével a www.virtualisoromok.blogspot.com oldalon tudsz ismerkedni.
Az érzékenyítő kártyák névjegykártya méretűek és elvihetőek lesznek. A kártyákon szereplő informatív tartalom mellett mindegyiken fel lesz tüntetve a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület - mint segítő szervezet - elérhetősége. A kártyák tartalmi szerkesztésében segítségemre volt:Füri Judit, a NANE munkatársa.


A társadalmi felelôsségvállalás kezdôdhet egy klikkeléssel. Támogasd a projektet az indiegogo oldalon keresztül, ha pedig kérdésed van a palmanzs@gmail.com-on vedd fel velem a kapcsolatot. Köszönöm!


***** Ha cikket szeretnél írni a projektrôl, az nagyszerû! Kérlek, írj a palmanzs@gmail.com-ra és beszéljük meg a részleteket. Köszönöm! ****

///// Copyright: Kérlek, mielôtt felhasználod a szöveget, vagy valamelyik képemet, küldd el nekem, hogy hol és milyen kontextusban jelenik meg. Email: palmanzs@gmail.com /////Megjegyzések